Overslaan en naar de inhoud gaan
Wandelen
in de mooie omgeving

Wandelen in het Groene Hart

Het Groene Hart van Holland is een uniek gebied om in te wandelen, fietsen en varen. Kies een wandelroute, fietsroute of vaarroute uit en ga op pad. De routes op deze website zijn eenvoudig te printen of download het GPX-bestand. Via een GPX-bestand kan de route op een GPS apparaat of smartphone worden geladen.

Kijk hier op de site het Groene hart en kies een leuke route uit.

De Kazan & Lindenhorstroute is een rondwandeling van 12 km tussen De Hoef en Nieuwveen. U wandelt over prachtige dijkjes, langs de oevers van de riviertjes de Amstel en de Kromme Mijdrecht en door de weilanden van de polders Blokland en Zevenhoven temidden van koeien, schapen en weidevogels. Deze polder is een natuurreservaat.

Op het boerenterras van Landwinkel De Lindenhorst kunt u uitrusten en genieten van een lekkere beker karnemelk en een vers gebakken broodje kaas. Koffie en thee zijn het hele jaar door verkrijgbaar. En een lekker schepijsje van april t/m oktober. In de Landwinkel kunt u terecht voor biologische kaas, ambachtelijke zuivel, vlees en diverse andere streekproducten.

De markering van de wandelroute bestaat uit zeskantige blauwe bordjes en start bij het routepunt Pondskoekersluis in De hoef en routepunt Rijnstreekberaad in Nieuwveen. Startpunt voor een verkorte route van 8 km is bij Landwinkel De Lindenhorst in De Hoef.

Honden zijn niet toegestaan op de Hogedijk en in de weilanden van De Lindenhorst en Hoeve Kazan i.v.m. besmetting van de neosporaparasiet. Deze parasiet komt voor in de uitwerpselen van honden. Bij runderen veroorzaakt de neosporaparasiet vruchtbaarheidsproblemen en abortus.

Vanwege het broedseizoen is de route afgesloten van 15 maart t/m 15 juni.
Klik hier voor meer informatie.

;