Wandelroute

De Kazan & Lindenhorstroute is een rondwandeling van 12 km tussen De Hoef en Nieuwveen. U wandelt over prachtige dijkjes, langs de oevers van de riviertjes de Amstel en de Kromme Mijdrecht en door de weilanden van de polders Blokland en Zevenhoven temidden van koeien, schapen en weidevogels. Deze polder is een natuurreservaat.

Op het boerenterras van Landwinkel De Lindenhorst kunt u uitrusten en genieten van een lekkere beker karnemelk en een vers gebakken broodje kaas. Koffie en thee zijn het hele jaar door verkrijgbaar. En een lekker schepijsje van april t/m oktober. In de Landwinkel kunt u terecht voor biologische kaas, ambachtelijke zuivel, vlees en diverse andere streekproducten.

De markering van de wandelroute bestaat uit zeskantige blauwe bordjes en start bij het routepunt Pondskoekersluis in De hoef en routepunt Rijnstreekberaad in Nieuwveen. Startpunt voor een verkorte route van 8 km is bij Landwinkel De Lindenhorst in De Hoef.

Honden zijn niet toegestaan op de Hogedijk en in de weilanden van De Lindenhorst en Hoeve Kazan i.v.m. besmetting van de neosporaparasiet. Deze parasiet komt voor in de uitwerpselen van honden. Bij runderen veroorzaakt de neosporaparasiet vruchtbaarheidsproblemen en abortus.

Vanwege het broedseizoen is de route afgesloten van 15 maart t/m 15 juni.

Voor meer informatie kunt u terecht bij;

Landwinkel De Lindenhorst

Westzijde 17A

1426 AR De Hoef

Tel: 0297-567419

Open van ma. t/m za. van 10.00-17.00 uur

Hoeve Kazan

Blokland 28

2441 GG Nieuwveen

Tel: 0172-538861

Open op za. van 9.00-13.00 uur